ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ИДНИНАТА: ЛАБОРАТОРИСКА 10-КА СО КРОМИД Јади месо, спаси ја планетата

Не, не, месото направено во лабораторија уште не стасало кај нас, ама ако е навистина повкусно, поздраво и поевтино од вистинското како што велат од американската компанија Impossible Foods, една од сè побројните компании за производство на лабораториско месо, тогаш едвај ја чекаме македонската верзија

1,694

Сè почна со лажниот бургер. Тоа беше првиот производ направен од растенија за луѓе кои сакаат мелено говедско месо и за кој велат дека го има вкусот што тие го знаат и го сакаат.

Дури, ако претпочитате да јадете растителна храна, можете да најдете и вегетаријанска плескавица која навистина крвави и има вкус на месо.






Компаниите за производство на лабораториско месо, како Impossible Foods и Beyond Meat постојат околу една деценија, но со време стануваат сè попопуларни. Тие прават месо од растенија за луѓе кои сакаат месо, растенија и сè што е помеѓу нив.

Кој е најдобриот дел од ова?

Тоа што оние кои го пробале (особено е актуелно во САД, каде што е веќе ставено во менијата на многу ресторани), велат дека е вкусно, преполно со хранливи материи и подобро за планетата.

Целиот текст прочитајте го на „Арт кујна“.

Фото: Фејсбук (Impossible food)

Поврзани содржини