ДАЛИ И КОЛКУ Е КОКОСОВИОТ ШЕЌЕР ЗДРАВ ИЗБОР? Има помалку сахароза и понизок глукемиски индекс, ама…

Кокосовиот шеќер станува сè попопуларен во исхраната ширум светот поради некои, како што се смета, посебни нутритивни вредности, ама лекарите се јасни - шеќерот е шеќер и треба да го користите умерено.

69

Кокосовиот шеќер е поздрав, е слоганот на оние кои се обидуваат да го збогатат пазарот со уште еден сладок производ. И покрај тоа што овој вид шеќер има одредени нутритивни вредности кои му даваат предност во однос на класичниот бел шеќер од трска или репка, лекарите се јасни – шеќерот е шеќер и треба да го користите умерено.

Инаку, се смета дека кокосовиот шеќер има помали количини на сахароза и повисоки количини на минерали.






Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини