БРЗО, ВКУСНО, ЗДРАВО Модар патлиџан во рерна

Модриот патлиџан се вбројува во здравите намирници кои имаат ниска калорична вредност, богат е со растителни влакна и антиоксиданти, а е одличeн за здравјето на целиот организам. Еве како да го подготвите како главен оброк

265

Она по што е многу познат е неговата состојка насунин, која може да влијае на спречување на кардиоваскуларни заболувања, како и на спречување на карцином. Веганската кујна го препознава како одлична алтернатива за месото затоа што е добар извор на протеини.

Модриот патлиџан се вбројува во здравите намирници кои имаат ниска калорична вредност, богат е со растителни влакна и антиоксиданти, а е одличeн за здравјето на целиот организам.






Сезоната кога е најдобро да се консумира е токму сега, а ќе го имаме дури и во октомври кога е време да си замрзнеме малку и за во зима. Односно, сезоната му е помеѓу август и октомври. Веганската кујна го препознава како одлична алтернатива за месото затоа што е добар извор на протеини.

Нашиот рецепт е многу едноставен, а за да го направите ви треба најмногу половина час.

Ќе го најдете на порталот „Арт кујна“, заедно со сите информации за тоа за што сѐ е добро да се јадат модри патлиџани.

Поврзани содржини