ВЕГЕТАРИЈАНСКА САРМА СО СОЈА Полесна и подеднакво вкусна верзија на популарното зимско јадење!
За Нова година е обичај да се јаде сарма, а бидејќи некои луѓе не јадат месо или во овој период од годината постат, ви пренесуваме рецепт за вкусни и лесни веге-сарми
Сармата е зимско јадење кое повеќето луѓе сакаат да го јадат, а има една карактеристика што не е типична за храната – колку повеќе стојат, толку се подобри. Така може да остане во фрижидер со денови, а вие не мора да размислувате што да направите за ручек. Но, дали сте ја пробале вегетаријанската верзија?
Вегетаријанската сарма е исто толку добра, но полесна.
За Нова година е обичај да се јаде сарма. Затоа во продолжение ви пренесуваме рецепт за вкусни и лесни веге-сарми кои ќе ги воодушеват дури и љубителите на месо.
Рецептот побарајте го на порталот „Арт кујна“.