СОВРШЕН ПОЈАДОК Зелена „паштета“ која може да се направи со вилушка за само неколку минути

За авокадото да има добар вкус на лебот, потребно е добро да се зачини. Ако, пак, сакате да имате нутритивно заокружен оброк, треба да го споите со добар извор на протеини.

162

Тост со авокадо е популарен избор за појадок ширум светот, а во последните неколку години станува сѐ почест избор и кај нас.

Ова тропско овошје е богато со здрави извори на масти, а кога ќе созрее може да се претвори во зелена „паштета“ само со помош на вилушка.






За авокадото да има добар вкус на лебот, потребно е добро да се зачини. Ако, пак, сакате да имате нутритивно заокружен оброк, треба да го споите со добар извор на протеини.

Авокадото можете да го послужите со варени, печени и/или пржени јајца, чаден лосос и различни видови салама.

Но, ако преферирате извори на протеини од растително потекло – задолжително пробајте го намазот од авокадо и грашок, кој стана вирален на социјалните мрежи.

Рецептот за овој намаз ќе го најдете ТУКА.

Поврзани содржини