ШТО Е НАЈВАЖНО ЗА СОВРШЕНИ КНЕДЛИ СО СЛИВИ? Сѐ што треба да знаете за овој деликатес

Има неколку марифети во правењето на кнедлите, но она со што се согласуваат речиси сите е дека е најважен видот на компири. Најдобри компири за кнедли се старите.

193

Има многу нијанси во приготвувањето на кнедлите, но она со што се согласуваат речиси сите, е видот на компирите од кои се прават. Најдобри компири за кнедли се старите. Некои ги јадат со павлака и со шеќер, а други со цимет и ванилин шеќер.

Рецептите за традиционалните кнедли се пренесуваат од генерација на генерација, па така некои домаќинки пирето од компири и брашно го месат со маргарин, некои со зејтин, некои со свинска маст, а некои со путер.






Ако користите густин наместо брашно, на 500 г компири одат околу 35 грама густин, 2 јајца и 25 грама растопен путер. За да не ви се лепи тестото за раце при обликувањето на кнедлите, можете да ги набрашните, да ги натопите со вода или да ги намрсите.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини