СЀ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЕЧЕЊЕТО ЛЕБ Како до крцкава кора, кога е печен, како да го чувате?
Колку често и да правите дома леб секогаш е добредојден уште некој совет плус. Еве уште неколку доколку сѐ уште имате дилеми околу тоа дали е лебот печен или не, дали е тестото доволно стасано, како да добиете крцкава или пак мека кора
Некои луѓе мислат дека е премногу комплицирано да се направи леб и колку пати и да правеле сѐ уште не се сигурни ниту дали доволно стасал, ниту дали е доволно печен, ниту пак како да го одржат свеж подолго време. Затоа не е лошо да се имаат сите потребни совети на едно место и секогаш кога ќе се зафатите со правење леб, ако не сте сигурни во постапката, да си побарате сѐ што ве интересира токму тука.
Најважните совети кога станува збор за правење леб ќе ги најдете на порталот „Арт кујна“.