РУЖИТЕ НЕ СЕ САМО ЗА МИРИСАЊЕ Направете супа, оцет, сладолед…сѐ од рози
Избравме четири фантастични рецепти кои на најдобар можен начин ќе го истакнат заводливиот вкус и мирис на розите. Осмелете се и пробајте нешто ново и интересно!
Кралицата на цвеќињата и на пролетта – розата, не е само украс на нашите градини и домови, туку е (во нашето поднебје) и прилично потценет гастрономски деликатес. Покрај ароматичните мешавини на зачини со роза, кои можете да ги ставите на пилешко, мисиркино, на јагнешко и друго месо, во западната култура розите почесто се користат и во десерти и други слатки јадења.
Розата одлично оди со мед, суви кајсии и шафран, како и со овошје како јагоди и малини. А ние избравме четири фантастични рецепти кои на најдобар можен начин ќе го изнесат заводливиот вкус и мирис на овој прекрасен цвет.
Рецептите ќе ги најдете ТУКА.