ПРИРОДНА ПОМОШ ЗА БОЛКИ, ЛОШО ВАРЕЊЕ И НЕСОНИЦА Сите придобивки од мускатното оревче

Според кинеската медицина, поволно делува на циркулацијата и здравјето на слезината и дебелото црево. Во ајурведската медицина се користи за ублажување на дигестивните проблеми, како и за добар сон бидејќи има смирувачки својства.

223

Мускатното оревче е популарен зачин добиен од семето на дрвото Myristica fragrans, кое по потекло е од Индија, Индонезија и Шри Ланка.

Овој зачин со сладок и јаткаст вкус подеднакво често се додава во слатките и солените јадења за да се нагласи нивната арома.






Познат е и како додаток за варено вино.

Но, дали знаевте дека со консумирање помали количини од овој зачин, можете да ги ублажите здравствените проблеми и да го подобрите не само вашето физичко, туку и менталното здравје?

Овој зачин долго време се користи како природен лек во традиционалната медицина.

На пример, во ајурведската медицина се користи за ублажување на дигестивните проблеми, како и за добар сон бидејќи има смирувачки својства.

Според кинеската медицина, поволно делува на циркулацијата и здравјето на слезината и дебелото црево.

Прочитајте повеќе на „Арт кујна“.

Поврзани содржини