ПОЈАДОК ШТО ГО ХРАНИ ЖЕЛУДНИКОТ, АМА И МОЗОКОТ Чиа семе и брокула за подобра меморија

Со возраста, концентрацијата и меморијата се влошуваат, но може да се зачуваат, меѓу другото, и со правилна исхрана.

324

Во подоцнежните години од животот се појавува послаба концентрација и помнење, но на овие состојби може да се влијае на неколку начини, а еден од најдобрите е преку исхраната.






Одредени намирници, кои веројатно ги јадете секој ден, можат да помогнат во одржување на поздрава когнитивна функција.

Неврологот Патриција Гранек за „She Finds“ издвои две одлични намирници кои можете да ги додадете во јајцата, особено по 50-тата година, за да ја намалите маглата во мозокот и да ја изострите меморијата.

Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини