ПАНДЕМИЈАТА ГИ ЗБРИША ЛОШИТЕ РЕСТОРАНИ Гордон Ремзи повторно го привлече вниманието на јавноста

Познатиот британски готвач вели дека локдаунот за време на пандемијата бил „погубен“ за угостителската индустрија, но дека ова има и друга страна – ги затвори лошите ресторани

461

Познатиот британски готвач Гордон Ремзи повторно го сврте вниманието на јавноста тврдејќи дека клучното влијание на пандемијата на ковид – 19 е тоа што се затворија лошите ресторани кои, како што вели, се наоѓаа на добри локации.

Ремзи во неодамнешното интервју за „Radio Times“ се осврнал на пандемијата и последиците што таа ги донесе со себе и како тие влијаеја на угостителската индустрија последниве две години. Според него, пандемијата е погубна за сите оние кои се вклучени во индустријата, но тоа било и добра можност да се „збришат“ сите лоши ресторани кои некогаш ги исполнувале улиците.






Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини