НОВИ ТРЕНДОВИ ВО ВИД НА БРАШНО ОД НАУТ, КИНОА, ГРАШОК… Содржат протеини, понизок шеќер и не одржуваат сити долго време

Некои повозрасни луѓе се сеќаваат како порано оделе во мелница со вреќа пченица и пченка за да направат брашно, а единственото нешто што требало да одлучат било дали го сакаат остро или мазно. Денес, понудата на брашно е толку голема што можеби ретко кој од овие повозрасни луѓе би можеле да се снајдат со разновидните понуди – од киноа, наут и грашок до брашно од кокос или банана.

102

Некои нови видови брашно, а некои повторно откриени, се поздрава замена за пченицата – тие маѓепсуваат со своите вкусови, а нивниот нутритивен профил помага да се спречат некои од најчестите хронични болести.

Откако ќе пробате некое од овие брашна, вашата исхрана никогаш повеќе нема да биде иста.






Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини