НЕ Е САМО АРОМАТИЧЕН, ТУКУ И ЛЕКОВИТ Неколку рецепти за вкусни и хранливи пијалаци со цимет
Циметот ги намалува срцевите заболувања и дијабетесот, помага при воспаленија и инфекции, го ублажува варењето, го регулира шеќерот, помага при слабеење, ги ублажува ревматските болки, ја подобрува активноста на мозокот, го намалува холестеролот,…
Циметот е популарен зачин кој потекнува од далечниот исток, а најчесто го сакаме со колачи со јаболка или во варено вино.
Но истовремено, тој ги намалува срцевите заболувања и дијабетесот и помага при воспаленија и инфекции, го ублажува варењето, го регулира шеќерот во крвта, помага при слабеење, ги ублажува ревматските болки, ја подобрува активноста на мозокот, го намалува лошиот холестерол итн.
Неколку идеи како сѐ може да консумирате цимет побарајте на порталот „АРТ КУЈНА“.