НАРАЧАЈТЕ ШТО САКАТЕ САМО НЕМОЈТЕ „СУПА НА ДЕНОТ“ Трите златни правила на Гордон Ремзи

Меѓу трите мудри совети на познатиот британски готвач е и оној дека кога сте во ресторан, треба да избегнувате да нарачате „супа на денот“ бидејќи многупати таму го ставаат она што останало од вчера.

295

Славниот британски готвач Гордон Ремзи направи долга кариера истражувајќи ги рестораните кои пропаѓаат, откривајќи ги сите нивни тајни и недостатоци.

Toj ги открива за Дејли Мејл неговите три златни правила за вечерање во ресторан, советувајќи ги клиентите да бидат претпазливи на секое место што дава „сомнителни коментари“ за квалитетот на нивната храна. Придавките како „познати“ или „најдобри во земјата“ без други докази кои би ги поддржале ова, го вклучувале алармот кај готвачот бидејќи секогаш го терале да се прашува: „Кој го вели тоа? Кој ги нарекол така?”






Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини