НАПРАВЕТЕ ГИ НАЈДОБРИТЕ ДОМАШНИ ЧВАРКИ Во што е тајната на добрите чварки?

Сега можете лесно и брзо да направите крцкави чварки дома.

554

Искусните домаќинки ќе ви кажат дека е важен начинот на кој го сечете свинското сало, бидејќи на тој начин ќе успеете да ги направите најдобрите чварки.

„Трикот“ е да ги исечете на вистинската големина, која е околу 3 цм. Парчињата не смеат да бидат премногу големи, но ниту премногу мали, бидејќи тогаш чварките ќе бидат жилави и тврди.






Исто така, она што е важно при сечењето на салото е температурата на просторијата. Таа мора да е ниска, па најдобро е салото да го сечете надвор. Не претерувајте со млекото, бидејќи чварките ќе имаат потемна боја. Многу домаќини тврдат дека исцедените чварки не треба да ги посолувате, бидејќи така ја губат крцкавоста, но можете ако сакате.

Рецептот за чварките ќе го најдете на порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини