МОЈА БАВЧА – ФАБРИКА ЗА ЗДРАВА ХРАНА Од семе до зимница
Производите на Александра Лозановска се секогаш спакувани „тип-топ“, украсени, дотерани, а вкусниииии, значи, како домашни! Всушност, да, тие се домашни и тоа најдомашни што може да биде, почнувајќи од семето па сѐ до крајниот производ спакуван во тегла
Александра Лозановска e несуден машински инженер. Родена e и живеe во Демир Хисар, а се занимава со производство на домашна органска зимница. Од семе до готов производ!
Имено, на есен, додека ја приготвуваат зимницата Александра и нејзиното семејство, збираат семе од најубавите производи и напролет го сеат во леи, за подоцна, убаво оформените коренчиња да се најдат и во нивната бавча. Пардон, во „Моја бавча“. Токму тоа е брендот по кој се препознатливи нивните производи, секогаш спакувани „тип-топ“, украсени, дотерани, а вкусниииии, значи, како домашни! Всушност, да, тие се домашни и тоа најдомашни што може да биде, почнувајќи од семето па сѐ до крајниот производ.
Александра е една од оние хероини во туризмот која своето место под сонцето си го најде токму во својата бавча.
Никогаш не мислела дека ќе се занимава професионално со производство на храна и дека тоа ќе стане дел од туристичка понуда.
„Сосема случајно станав член на Слоу фуд Битола, па така започна мојата приказна и така се прочу за МОЈАТА БАВЧА.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.