КАЛЦОНЕ, АЛИЈАС, ПРЕКЛОПЕНА ПИЦА Направете си денови на италијанска кујна и дома
Тестенините во секоја можна форма и со каков било фил се секогаш одлична идеја за појадок, ручек или вечера, па така и наполитанската калцоне или како што многумина ја нарекуваат преклопена пица, специјалитет од југот на Италија кој се прави од тесто за пица, но со додавање на фил во кој главната состојка е рикота.
Италијанската кујна е меѓу омилените на многумина и тоа не е без причина.
Тестенините во секоја можна форма и со каков било фил се секогаш одлична идеја за појадок, ручек или вечера, па така и наполитанската калцоне или како што многумина ја нарекуваат преклопена пица, специјалитет од југот на Италија кој се прави од тесто за пица, но со додавање на фил во кој главната состојка е рикота.
Во различни регионални варијации на калцоне често се вклучуваат други состојки кои вообичаено се поврзани со додатоци за пица.
Нашиот рецепт за калцоне побарајте го на порталот „Арт кујна“.