КАКО ДА СЕ СВАРИ ЦВЕКЛО ЗА 15 МИНУТИ? Заштедете време и зачувајте ги корисните состојки
Ако ви се јаде онаа вкусна и здрава салата со варено цвекло, ким и лимон, сега не треба да чекате 1 час за да се свари цвеклото, доволни се 15 минути.
Цвеклото е исклучително здраво и многу богато со калциум, железо и витамин А, па затоа е одлично за имунитетот. Без разлика дали сте анемични, имате низок крвен притисок или често сте болни, јадете го ова коренесто растение.
Во последно време често се препорачува сок од цвекло, но одлично е и како салата, а од него можете да направите и супа.
Салатата од цвекло со ким убаво се спарува со сите видови месо, како и со многу други јадења. Вообичаено е потребно околу еден час за да се свари цвеклото, бидејќи на овој зеленчук му треба долго време за да омекне.
Советот за тоа како да го забрзате процесот побарајте на порталот „Арт кујна“.