КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ПРОДОРНИОТ МИРИС ШТО ГО ИСПУШТА ЗЕЛЕНЧУКОТ? 4 најефикасни трикови за готвење
Мирисот кој се шири низ куќата додека се готват брокула, карфиол или некој сличен зеленчук, често се смета за непријатен, а тој се чувствува уште долго откако тие веќе ќе се изедат
Кељ, карфиол, брокула, зелка – овој супер разновиден и хранлив зеленчук е секогаш добро да го имаме на нашите трпези. Може да се користат во многу вкусни рецепти, но за жал сите тие имаат еден недостаток. Кога се готват, испуштаат многу продорен мирис кој се шири низ куќата и често се смета за непријатен.
Сепак, постојат неколку трикови кои можеме да ги искористиме за да го елиминираме (или барем да го ублажиме) непријатниот мирис што се шири од готвењето на овие зеленчуци.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.