КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ДОМАШЕН ЛУК? Неколку совети за купување без грешка

Без разлика за што ви треба, дефинитивно треба да му дадете предност на домашниот лук од органско потекло, што звучи добро, но – како да препознаете дека лукот е домашен, а потоа и органски и свеж?

508

Лукот е чудесно растение кое луѓето го одгледуваат повеќе од 5.000 години, а првпат е култивирано во Кина.

Тој е природен антибиотик, има силно дезинфекциско и фунгицидно дејство и повеќе од 200 активни соединенија, па затоа отсекогаш бил подеднакво застапен во кујната и во медицината.






Без разлика за што ви треба, дефинитивно треба да му дадете предност на домашниот лук од органско потекло, што звучи добро, но – како да препознаете дека лукот е домашен, а потоа и органски и свеж?

Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.

Поврзани содржини