КАКО ДА НЕ ВИ ПОТЕМНИ ПРЕСЕЧЕНОТО АВОКАДО? Генијални трикови за зачувување на свежината на намирниците

Како да не ви подникнат компирите, да не ви потемни преполовеното авокадо, да не ви скапе салатата, да ви мувлоса кашкавалот и уште неколку генијални трикови кои ќе ви помогнат вашата храна да не заврши во кантата за отпадоци

326

Често ви се случува салатата, спанаќот и блитвата да ви овенат пред да стасате да ги изедете, а морковите и компирите омекнале, авокадото и јаболката скапале.

Ова најчесто се случува со зеленчукот и овошјето кои мора релативно брзо да се искористат.






Со овие совети продолжете го векот на траење на свежите намирници.

Повеќе за ова на порталот „АРТ КУЈНА“.

Поврзани содржини