ХРАНЛИВИ ДОДАТОЦИ КОИ ГО ПОДОБРУВААТ ЗДРАВЈЕTO 5 зачини и нивно правилно консумирање
Стручњаците од проектот „Здрава исхрана“ (Healthy Nutrition) препорачуваат консултација со лекар пред редовно консумирање на посочените зачини.
Истражувачите од проектот „Здрава исхрана“ (Healthy Nutrition) посочуваат пет зачини за подобрување на здравјето и зачувување на младоста и совети како правилно да се користат.
Куркума
Куркумата помага во борбата со воспалителните процеси во телото, ја подобрува функцијата на мозокот и ја намалува опасноста од рак, благодарение на куркуминот. Таа е нерастворлива во вода и има мала стапка на апсорпција. Познавачите советуваат да се додаде и црн пипер во јадењата, покрај куркумата, оти тој ја зголемува апсорпцијата на куркуминот.
Цимет
Циметот има смирувачки ефект. На пример, цејлонскиот цимет содржи и супстанции кои се природни антисептици.
Целиот текст побарајте го на порталот „Арт кујна“.