ГРИЦ ПО ГРИЦ ДО ПОНИЗОК ХОЛЕСТЕРОЛ И ШЕЌЕР ВО КРВТА Порано грицкавме семки од досада, а сега за лек
Семки кај нас се грицкале од секогаш, ама порано се јадеа од досада, а сега за здравје. Имено, семките од тиква ги намалуваат холестеролот и шеќерот во крвта, а имаат и други здравствени придобивки
Продавам семкиииии, ајде, семки, продавам семки. Памтите ли дека порано се продаваа на улица директно од кошница полна со семки од сончоглед, од тиква и кикиритки?
Само што тогаш сите грицкавме од досада, а не зашто знаевме дека се здрави.
Со испитувањата утврдени се повеќе придобивки за здравјето на човекот, па така сега освен што ги грицкаме, ги додаваме семките во салати, печива и во други јадења. А за што се добро конкретно семките од тиква прочитајте подолу. Имаме и инструкции за тоа како самите дома да си испечете семки.
Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.