ЕКСПЕРТИТЕ ОТКРИЈА КОЈА КОНЗЕРВИРАНА ХРАНА Е НАЈЗДРАВА Сардини е добро да се јадат три пати неделно
Следниот пат кога ќе размислувате за конзервирана храна, не заборавајте на сардините кои имаат големи придобивки за вашето тело.
Иако конзервираната храна често ја носи стигмата дека е помалку здрава опција, постојат неколку исклучоци. Конзервирањето на храната е стара практика која овозможува храната да се чува долго време и го спречува развојот на микроорганизми кои можат да ја расипат. Но, нутриционистите истакнуваат дека не треба да се ставаат сите конзервирани производи во иста корпа.
Овошјето и зеленчукот често ја задржуваат својата јадливост и хранливи материи преку процесот на конзервирање, бидејќи микроорганизмите се елиминираат. Сепак, особено се издвојува една категорија на конзервирана храна, а тоа е рибата.
Повеќе за ова прочитајте ТУКА.