ДАЛИ ГО ЛУПИТЕ ЃУМБИРОТ? Лушпата на овој корен содржи повеќе корисни состојки од внатрешноста
Користењето ѓумбир во кујната е најдобриот начин да се додаде вкус на речиси секое јадење, но ако досега сте го лупеле, послушајте го советот на експерт за зачини кој открива зошто не треба да се лупи.
Здравствените придобивки од овој миризлив зачин се многубројни; не само што ќе го подобри варењето, туку и ќе го ублажи воспалението.
И ова се веќе доволни причини да го користите што почесто. Претпоставуваме дека при користење на свеж ѓумбир тргнувате од претпоставката дека е неопходно да се излупи пред употреба!
Но така многу од овој миризлив свеж зачин завршува во ѓубрето. Се чини дека е ова сосема погрешно.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.