ДАЛИ ГИ ЗНАЕТЕ ЦРНИТЕ ЈАБОЛКА ОД АРКАНЗАС? Ужасен вкус ако ги пробате веднаш, прекрасен, ако почекате 2-3 месеци

Црните јаболка од Арканзас не се наменети да се јадат директно од дрвото. Всушност, најдоброто нешто што можете да го направите е да ги ставите во фрижидер и да ги заборавите до следната сезона.

333

Замислете попладне поминато во берење јаболка во округот Бентон, Арканзас. Додека талкате низ овоштарникот, вашиот поглед слетува на јаболката толку длабоко обоени што изгледаат како да излегле од некоја бајка. Посегнувате рефлексно и ја откинувате волшебната топка, притискајќи ја нејзината восочна, мазна кожа на вашата дланка. Кога ќе загризете, ќе откриете дека станува збор за тврдо, кисело парче овошје. Ужасно е.

Црните јаболка од Арканзас не се наменети да се јадат директно од дрвото. Всушност, најдоброто нешто што можете да го направите е да ги ставите во фрижидер и да ги заборавите до следната сезона. Трпеливите ќе бидат наградени со слатко, цврсто овошје кое нуди ноти од цреша, цимет, ванила и коријандер, но само откако ќе одлежи во ладилник неколку месеци.






Повеќе за ована порталот „Арт кујна“.

Поврзани содржини