БОЛОЊЕЗЕ СОС ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦИ Направете го најпознатиот сос за тестенини и наместо месо, ставете леќа
Кога некој ќе спомне Болоњезе, сите знаат за што станува збор. Но што ако некој станал вегетаријанец или пак не сака да користи мелено месо?
Во последно време сè почесто многу луѓе избегнуваат болоњезе затоа што не знаат какво месо има во него и дали има нешто додадено што не би требало да го има или пак затоа што воопшто и не јадат месо.
Најдовме одличен рецепт за нова верзија на ова добро познато јадење: лажно болоњезе, кое наместо месо има леќа.
Останатото ви е познато: моркови, целер, кромид, лук, пелати и фини медитерански зачини.
Се разбира, со пармезан.
И не се плашете дека ваквото Болоњезе нема да ве засити како она со месото.
Рецептот побарајте го на порталот „Арт кујна“.