АКО УШТЕ НЕ СТЕ ПРОБАЛЕ, ЕВЕ КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАШЕН КВАСЕЦ Големото враќање на лебот со кисело тесто

Дали знаете дека лебот замесен со домашен квасец е поздрав и подолго ја задржува свежината?

351

Потребно е малку повеќе време за да се подготви домашен квасец отколку што би потрошиле за подготовка на леб, но конечниот резултат ќе ве воодушеви.

Лебот од кисело тесто, како што се правеше порано, е многу поздрав и повкусен од оној што го јадеме денес, единствено што неговото правење бара малку повеќе време. Влезете во авантура – напорот ќе се исплати.






На порталот „Арт кујна“ напишавме за 3 начини на кои можете да подготвите домашен квасец.

Поврзани содржини