• 26 јули 2016
  • Вести денес: 103
МАКЕДОНИЈА

СДСМ: Се потврди дека има околу 1.500.000 гласачи во Македонија, тоа е болката на Груевски

Во Македонија ќе има фер и регуларни избори на кои што помеѓу Груевски и Македонија, граѓаните ќе ја изберат Република Македонија.

Архивот објави документи од Тодор Александров до СССР во 1923

Документите се настанати веднаш по промената на картата на Европа како резултат на Париската мировна конференција и формирањето на Советскиот Сојуз.

ДИК ја промовираше апликацијата за електронско пријавување

За електронското пријавување гласачите ќе треба да пополнат пријава и да прикачат скенирана копија од важечка лична карта или важечки пасош.

ОЈО истражува сексуално злоставување врз 11-годишно девојче

Осомничениот се товари дека на 22.07.2016 година, околу 19:30 часот извршил полови дејствија врз 11-годишно девојче во гаража близу Млечниот ресторан.

КОЛУМНИ

ОН избира нов генерален секретар

Денко Малески

26 јули 2016

Мегамистерија

Атанас Вангелов

25 јули 2016
СКОПЈЕ
КУЛТУРА
МАКЕДОНИЈА

СДСМ: Се потврди дека има околу 1.500.000 гласачи во Македонија, тоа е болката на Груевски

Во Македонија ќе има фер и регуларни избори на кои што помеѓу Груевски и Македонија, граѓаните ќе ја изберат Република Македонија.

Архивот објави документи од Тодор Александров до СССР во 1923

Документите се настанати веднаш по промената на картата на Европа како резултат на Париската мировна конференција и формирањето на Советскиот Сојуз.

ДИК ја промовираше апликацијата за електронско пријавување

За електронското пријавување гласачите ќе треба да пополнат пријава и да прикачат скенирана копија од важечка лична карта или важечки пасош.

ОЈО истражува сексуално злоставување врз 11-годишно девојче

Осомничениот се товари дека на 22.07.2016 година, околу 19:30 часот извршил полови дејствија врз 11-годишно девојче во гаража близу Млечниот ресторан.

НАЈЧИТАНИ